Estetski centar Eternity u suradnji sa poliklinikom Dental San

TRETMAN LIFTING LICA POMOĆU PDO NITI

Face lifting PDO nitima je procedura nekirurškog pomlađivanja , zatezanja i regeneriranja struktura lica bez kirurškog rezanja lica. Koriste se posebne niti koje se uvode pod kožu pomoću specijalnih igala.
Radi se o najnovijem tretmanu i ponosni smo da smo jedna od rijetkih klinika u Hrvatskoj koja nudi ovaj tretman. S obzirom da ove niti potiču sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, kompletna tekstura kože se poboljšava, koža je deblja, zategnutija i čvršća, a bore se izravnavaju.

Radi se o polidioksanskim nitima koje se u medicini koriste već više od 15 godina. Niti su biokompatibilne i stimuliraju sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline te su potpuno biorazgradive.

Kako se postiže podizanje i zatezanje lica?
Primarno zatezanje nastupa pri operaciji kada liječnik fizički zategne lice pomoću subkutane ugradnje niti. Iste se razgrađuju nakon 6 mjeseci, međutim za to vrijeme dolazi do stimulacije sinteze kolagena i elastina oko postojećih niti tako da kada je njihova razgradnja završena, novi kolagen pospješuje lifting efekt koji traje do 2 godine.
Tretman traje oko 1 sat pri čemu s aplicira površinska i infiltracijska anestezija. Rezultat je vidljiv odmah nakon zahvata, ali ujedno i tokom idućih dana dolazi do intenzivnijeg zatezanja lica.

APLIKACIJA DERMALNIH FILERA

DERMALNI FILERI
Postoje različite vrste dermalnih filera kako trajnih tako i privremenih. U našoj klinici preferiramo ubrizgavanje dermalnih filera na bazi hijaluronske kiseline, koji su vrlo biokompatibilni i biorazgradivi. Vrlo su jednostavni za primjenu i bolnost tretmana je minimalna.

Zašto hijaluronski fileri?
Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak naše kože (izvanstanični prostor) i ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže vode te je zaslužna za hidratiziranost naše kože. Ovim postupkom zapravo vraćamo koži ono što je izgubila i nadoknađujemo hijaluronsku kiselinu koja nedostaje, stoga je učinak dvostruki:
1. Mehaničko podizanje bore ubrizgavanjem filera,
2. Stimulacija bolje hidratacije kože, čime se ista pomlađuje te stimulira stvaranje kolagena.

Možemo ih koristiti u svim segmentima lica, bezobzira da li ih injiciramo da bismo popunili bore ili naglasili izgubljeni volumen.
Tretiramo područja oko očiju, čelo, obraze, nazolabijale bore, povećavamo usne, korigiramo konture donjeg dijela lica, vršimo korekciju sitnih neravnina na licu.
Tretmanima hijaluronskom kiselinom mogu se podvrgnuti mlađe osobe koje uočavaju pojavljivanje prvih bora, a isto tako i sve ostale dobne skupine pacijenata da bi održali mladenački izgled i konture lica.

Prije samog tretmana koža se mora temeljito očistiti i aplicirati anestetska krema kako bi se ublažila bol pri iniciranju filera. Nakon 30 minuta uklonimo anestetik i apliciramo filer.
Fileri se odabiru prema području i efektu koji želimo postići. Na tržištu je prisutna široka lepeza konzistencije filera, tako da za svako područje možemo točno odabrati željenu gustoću. Trajanje efekta filera kreće se od 7 do 12 mjeseci, ovisno o konzistenciji koju smo upotrijebili i samog pacijenta (mimičke kretnje i metabolizam kože). Nakon tretmana moguće je crvenilo, otok i pokoji podljev koji nestaju za nekoliko sati do par dana.

Nakon završenog apliciranja filera, lice tretiramo ledom (icy white) da bismo što je moguće više spriječili stvaranje podlijeva. Zatim apliciramo serume na bazi vitamina i ferulične kiseline za ublažavanje sindroma iritirane kože i crvenila te bržeg zacjeljivanja ubodnih ranica.

U našem estetskom centru preporučujemo pacijentima da prije odluke o apliciranju filera iskoriste i naše usluge mikrodermoabrazije te laserskog zatezanja lica , kako bi efekt nakon ubrizgavanja filera bio još bolji. Mikrodermoabrazija nam generalno očisti lice i poboljša kvalitetu kože kao podloge u koju ćemo ubrizgati filer, a lasersko zatezanje lica nam ukloni manje bore.
Isto tako preporučamo nakon ubrizgavanja jednom mjesečno tretiranje lica i reviderm kozmetičkim tretmanima da bi i sama kvaliteta kože lica bila što bolja i pružala apsolutni efekt mladenačke kože.