Zerona laser

Zerona laser je FDA odobren neinvazivni aparat za konturiranje tijela ili tzv. nekiruršku liposukciju. Koristi se hladna laserska tehnika za smanjenje količine masnog tkiva. Hladni laser naziva se zbog toga što intenzitet svijetla nije dovoljno visok da zagrije tjelesno tkivo. Za razliku od kriolipolize koja koristi jaku hladnoću da zamrzne i ubije stanice masti. Zerona radi na principu prolaska laserske enrgije kroz tkiva i ošteti masne stanice, stvarajući na njima pore u staničnoj membrani. Kroz te pore otpušta se sadržaj iz masnih stanica koji je onda metaboliziran kroz limfni sistem.
Ova tehnologija je namjenjena smanjenju tvrdoglaih nakupna masnog tkiva u području pojasa, leđa, vrata, gornjih djelova ruku, bedara, bokova i koljena. Ovom metodom ne može se zategnuti koža. Proizvođač sugerira seriju od 6 tretmana unutar dva tjedna po mogućnosti svaka 72 sata, naravno za optimalne rezultate.

Ako ste se odlučili za tretmane Zerona laserom morate slijediti neke protokole duž trajanja tretmana. To uključuje piti dovoljno tekućine ( 8 – 10 čaša vode dnevno), pokušati jesti čim zdraviju hranu, lagano vježbanje ( hodanje npr.30 minuta dnevno ), ne piti kofein i alkohol ( kofen i alkohol bi mogli onemogućiti otklanjaje sadržaja masnih stanica.

Najčešći paketi uključuju 6 tretmana po 40 minta ( 20 minuta jedna strana, 20 minuta druga starana)

Ovaj tip lasera nema posebnih rizika kod zdravih osoba.

Ako se tretira recimo samo područje trbuha, a ne i oko cijelog pojasa onda će tretman biti samo sa prednje s starne, što znači da je za to dovoljno 6 tretmana od 20 minuta.

Ako se tretiraju koljena potrebno je izvoditi tretman od 15 minuta na svakom koljenu što znači da će vaš paket sastojati od 6 tretmana sa trajanjem od 30 minuta.

Za masne „tvrdoglave“ naslage možda će biti dovoljno i 3 tretmana.

© Copyright Estetski centar Eternity